Artikelen 1 - 10 van 13 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Deze Spaanse mousserende wijn wordt vooral geproduceerd in de Penedèsstreek, een wijngebied ten zuid-westen van Barcelona. Hoewel 95% van deze wijn uit Catalonië komt, is cava geen DO (oorsprongsbenam…
Bier en wijn, 09-10-2009
Champagne heeft altijd tot te verbeelding gesproken en is steeds gegeerd geweest. Deze mousserende wijn kan enkel de naam champagne dragen als hij ook werkelijk in de streek van de Champagne (in het N…
Bier en wijn, 09-10-2009
Om chocolade te ‘begrijpen’ is het belangrijk de geschiedenis van chocolade te kennen. Hoewel we het vandaag eten als een zoet dessert of in de verwerking hiervan, is het niet altijd zo geweest; Vroeg…
Producten, 22-09-2009
Koken is terug geweldig ‘in’. Op alle tvzenders zijn hobbykoks te zien, kookprogramma’s en kookwedstrijden, de ene al wat van hoger niveau dan de andere. Bij koks, of vooral hobbykoks, zie je twee bel…
Bereiding, 24-09-2009
Hoewel het voor sommigen zo mag lijken, is etiquette niet iets uit lang vervlogen tijden. Ook vandaag is het nog belangrijk de regels van de etiquette te kennen, de gedragscode zeg maar, als u bijvoor…
Diversen, 21-12-2009
Saffraan is het duurstre kruid ter wereld en wordt daarom ook wel het rode goud genoemd. Saffraan wordt gemaakt van de saffraankrokus en wordt vooral in oosterse en miditerraanse keukens graag gebruik…
Producten, 16-10-2009
Deze Italiaanse mousserende wijnen bestaan in veel geuren en kleuren en zijn zeker het vermelden waard. De smaken lopen uiteen van zuur tot extra zoet en ze zijn te vinden in alle prijscategorieën en…
Bier en wijn, 09-10-2009
Onbekend is onbemind. Dat is zeker het geval met tempeh, hoewel het meer en meer in de kijker komt te staan. Het is verkrijgbaar in de meeste natuurvoedingszaken en meer en meer ook in de gewone super…
Producten, 30-09-2009
Hoewel de meesten ’s morgens op het werk een koffie halen om wakker te worden, wordt ook thee meer een meer geapprecieerd. En niet zonder reden want thee kan niet alleen hetzelfde effect hebben dan ko…
Dranken overig, 29-09-2009
Valentijn is dé dag waarop geliefden elkaar verrassen, elkaar verwennen en geschenkjes geven. Het is ook dé dag waarop de horeca wacht om het voorjaar goed te maken omdat de meeste koppeltjes dan uit…
Diversen, 08-01-2010